Trap en trapgat

Stel dat u uw trap thuis een andere plek wilt geven. Of u heeft een bedrijfspand waar nog helemaal geen trap aanwezig is. Dan moet er dus ook een nieuw trapgat komen. Covans Trappen heeft deze klus al op meer dan honderd locaties succesvol uitgevoerd.

Ook hiervoor geldt dat de lijst met mogelijkheden eindeloos lang is. Misschien past een molenaarstrap of is toch een wenteltrap een beter idee. Aan de hand van de specifieke situatie krijgt u een advies-op-maat, de uiteindelijke keuze ligt uiteraard bij u.

Het kan ook zijn dat u op de eerste verdieping nog een vlizotrap hebt staan. Eén die u moet uitklappen om naar de zolder te gaan. Steeds meer mensen kiezer er voor om deze te vervangen door een vaste, stevige trap.

Houten verdiepingsvloer

Het maken en plaatsen van trap mét trapgat heeft wel wat gevolgen. Voor houten verdiepingsvloeren moet een deel van het plafond en het vloerhout worden verwijderd. Is er elektra en leidingwerk bij het beoogde nieuwe trapgat aanwezig? Dan leggen we dit veilig om. Het plaatsen van een extra balk, een zogeheten raveelbalk, zocht voor voldoende draagkracht in de constructie.

Als de trap is geplaatst, wordt het plafond en de vloer weer aangeheeld, totdat alles netjes dicht is. Wat dan volgt is het aftimmeren van het trapgat. Uiteraard neem ik dit graag voor mijn rekening, maar mocht u dit liever zelf doen is dat ook mogelijk. Voor het omleggen of verwijderen van leidingwerk en elektra werk ik met een vaste partner. Maar ook hiervoor geldt dat u uw eigen installateur kunt inschakelen.

Betonnen verdiepingsvloer

Ook een trapgat in een betonnen verdiepingsvloer is uiteraard mogelijk. Hiervoor moet wel eerst een berekening worden gemaakt. Ik werk daarbij samen met een constructiebureau. Vervolgens schakel ik een ander bedrijf in voor het betonzaagwerk. Voor het verstevigen van de constructie is mogelijk een stalen raveelbalk of constructie nodig, dat hangt van de situatie af.

Het werk gebeurt in het algemeen samen met een aannemer. Die kan ik uiteraard voor u regelen, of u maakt de keuze om zelf iemand in te schakelen. Datzelfde geldt voor de elektricien of installateur, als er eventueel elektra of leidingen moeten worden omgelegd.

Wilt u weten wat Covans Trappen voor u kant betekenen. Neem gerust contact met mij op.